O nama

Braća Mario i Dario Fiolić

Obitelj Fiolić iz Zadra u Hrvatskoj počela je svoju proizvodnju vina 2006. godine najprije „eksperimentirajući“ u svom skromnom i simpatičnom podrumu obiteljske kuće. U početku su to bile male količine vina isključivo za osobne potrebe. Međutim entuzijazam, želja i ljubav prema vinarstvu, zatim veliki uspjeh na različitim natjecanjima za izvrsnost kakvoće dovela ih je do toga da su 2016. godine osnovali vinariju i započeli profesionalna ulaganja te povećali proizvodnju.
Danas Vinarija Fiolić proizvodi 20.000 butelja vina, plasira svoje proizvode po ugostiteljskim objektima u cijeloj regiji, i kao mala, butikna vinarija je prepoznata i prihvaćena na tržištu u ponudi vrhunskih vina regije.
Kušaonica vinarije Fiolić je postala rado posjećeno i ugodno mjesto druženja, u kojoj gosti vrlo brzo dobiju osjećaj pripadnosti, prepoznajući obiteljsku tradiciju i ljubav prema vinima.
Od bijelih vina proizvode vrhunska vina Maraština i Malvazija te Cuvee Blanc,  Rose od sorti Plavina i Grenache.  Proizvodnja crnih vina bazira se na sortama Merlot kao i dvije kupaže (cuvee) od sorti Grenache i Syrah, te od sorti Merlot i Cabernet.

Likeri Fiolić

Osim vina Vinarija Fiolić proizvodi liker od višnje maraške i liker od smokve za koje je dobila različita priznanja i nagrade kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Likeri se proizvode tradicionalnom metodom, hand made, a posebnost je i da se u proizvodnji koristi desalinizirana te nakon toga demineralizirana morska voda, dajući tako likerima jedinstven okus.

 

Vinarija obitelji Fiolić danas je nezaobilazna točka posjeta kako lokalnih tako i stranih gostiju, dio mnogih vinskih karti cijenjenih restorana u regiji s vinima i likerima posebnog okusa i vrhunske kvalitete. Spoj tradicije i razvoja novih tehnologija sa uporištem na autohtone sorte je ono što obitelj Fiolić s ljubavlju proizvodi u svojoj vinariji.